Etusivulle
 
Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä tai klikkaamalla haku-painiketta.

Lukuvuositiedote

23.08.2019

LUKUVUOSITIEDOTE 2019-2020

Tyrväänkylän koulu

 

                       

 

Tervetuloa koko perheen Kodin ja koulun iltaan to 19.9.2019 klo 17.30-19!

Ensin on luokkakohtainen infohetki, jonka jälkeen ohjelmassa on toimintapisteitä yhteisen tekemisen merkeissä. Tapahtumassa on myös vanhempainyhdistyksen kahvila.

 

Tyrväänkylän koulu on koulu, jossa haluamme tukea jokaisen hyvää itsetuntoa yksilönä ja oppijana. Opimme sekä kantamaan että jakamaan vastuuta. Meillä on yhteiset pelisäännöt, joita me kaikki noudatamme. Näin voimme luottaa toisiimme, ja koulumme on sekä oppimisyhteisönä että työyhteisönä turvallinen. Teemme yhteistyötä toinen toistemme kanssa ja osaamme ottaa toiset huomioon. Meillä on aikaa: ihmisille, kohtaamisille ja asioille.

 

YHTEYSTIEDOT

Tiina Torniainen, koulunjohtaja                                     040 513 7064, tiina.torniainen@sastamala.fi

Opettajainhuone                                                            040 351 9177

Ruokapalvelupiste                                                          040 519 6307

Aamu- ja iltapäivätoiminta                                            040 637 4100

 

HENKILÖKUNTA

Luokanopettajat                                    

Annemari Laitinen 1.lk (16 oppilasta)

Mirka Ruotsalainen 2. lk (10 oppilasta)

Heikki Yli-Kojola 3. lk (17 opp.)

Suvi Rinne, 4.lk (23 opp.)

Taina Ojala 5.lk (22 opp.)

Juha Salmela 6. lk (28 opp.)                                          

Tuntiopettaja                                          Kaija-Leena Impola

Ruotsin kieli ja kirjallisuus                      Hanna Tiainen                     

Erityisopettaja                                         Tiina Torniainen (puh. 040 513 7064)

Koulunkäynninohjaajat                          Marika Arhilahti                                                           

                                                               Sari Eeronheimo

                                                               Tiina Järvinen (ma, ti ja pe)

 

Lisäksi tutoropettaja Jussi Ahvenus Varilan koululta tukee meitä tieto- ja viestintäteknologian opetuskäytössä kaksi tuntia joka toinen viikko.

 

Koulukuraattori                                      Tiina Helenius (puh. 040 712 8259)

Kouluterveydenhoitaja                           Tuulia Kauppinen (puh. 040 506 9932), koululla tiistaisin

Koulupsykologi                                       Linda Lehtiniemi (puh 040 647 4143), koululla keskiviikkoisin

 

Opiskeluhuollon henkilökuntaan (koulupsykologi, kouluterveydenhoitaja ja koulukuraattori) voit ottaa yhteyttä suoraan puhelimitse tai Wilmassa tai luokanopettajan/erityisopettajan välityksellä.

 

Kiinteistönhoitaja                                   Jouko Jokinen

Palvelutyöntekijä                                    Jaana Hynnä 

Laitoshuoltaja                  

 

Henkilökunnan sähköpostiosoitteet muotoa etunimi.sukunimi@sastamala.fi

 

Koulun kotisivut osoitteessa www.sastamalankaupunki.fi

 

Sivistyspalvelukeskus       Asemakatu 9

palvelusihteeri Sisko Alho puh. 040 138 2011

 

KOULUN TYÖAJAT

Syyslukukausi 8.8.-20.12.2019

Kevätlukukausi 7.1.-30.5.2020

 

Syysloma vk 42

Joululoma 21.12.2019-6.1.2020

Talviloma vk 9

 

Koulun pääsääntöisenä tiedotuskanavana toimii Wilma. Mikäli teillä ei ole tunnuksia, voitte pyytää niitä koululta. Wilma on parhaimmillaan hyvä viestintäväline kodin ja koulun yhteistyössä. On kuitenkin myös asioita, jotka on hyvä hoitaa puhelimitse tai kasvotusten tapaamisessa. Tällaisia ovat kiireelliset asiat tai asiat, jotka vaativat yhteistä keskustelua tai mietityttävät enemmän. Tällöin myös Wilmassa voi laittaa opettajalle viestillä soittopyynnön tai toiveen tapaamisesta. Huomaattehan myös, että parhaiten Wilma toimii tietokoneella, eivätkä kaikki ominaisuudet ole mobiilisovelluksessa käytettävissä.

 

Tätä lukuvuositiedotetta täydentävät Wilmassa muut erilliset tiedotteet liittyen mm. erityisruokavalioihin, opiskeluhuoltoon, kiusaamisen ennaltaehkäisyyn ja siihen puuttumiseen sekä oppimisen tukeen.

 

 

LUKUVUOSI 2019-2020

Lukuvuoden painopisteinä Sastamalan perusopetuksessa ovat yrittäjyyskasvatuksen polun rakentaminen ja tunne- ja vuorovaikutustaitojen kehittäminen.

 

Meillä Tyrväänkylän koulussa lukuvuoden 2019-2020 teemana on Hyvän mielen vuosi. Kiinnitämme erityistä huomiota toisen huomioon ottamiseen, positiivisuuteen, vahvuuksiin ja hyvän huomaamiseen. Kevään itsearviointipäivässä arvioimme toimintaamme myös asiakaskyselyiden ja oppilaiden hyvinvointiprofiilien pohjalta. Kiitos kaikille palautetta antaneille ja kyselyyn vastanneille! Teeman ohella kehittämiskohteemme tulevina kahtena lukuvuotena ovat TIEDOTTAMINEN (osana sitä kodin ja koulun yhteistyö), OPETUSSUUNNITELMAN TAVOITTEIDEN JA ARVIOINNIN sekä LAAJA-ALAISEN OSAAMISEN NÄKYVÄKSI TEKEMINEN ARJESSA. Siispä jo tässä muistutus, että Sastamalan kaupungin opetussuunnitelmaan voitte tutustua osoitteessa https://peda.net/sastamala/pl/ops-2016/ol22 .

   

 

KOULUUN SAAPUMINEN

Oppilaat saapuvat kouluun lukujärjestyksen mukaisesti ja kotiin lähdetään heti koulupäivän päätyttyä. Ykkösluokkalaisten toivotaan tulevan kouluun ensisijaisesti kävellen. Heidän kouluuntulonsa polkupyörällä on mahdollista huoltajan kirjallisella luvalla. Polkupyörällä kulkevien tulee käyttää kaikilla vuosiluokilla pyöräilykypärää. Liikkuvana kouluna kannustamme oppilaita itsenäiseen kulkemiseen kouluun ja kotiin. Koulumatka on hyvä lisä päivittäiseen arkiliikkumiseen. Mikäli huoltajat kuitenkin tuovat lapsen tai hakevat lapsen koulusta, huomaattehan, että saattoliikenne on sallittua vain koulun yläpihalla eli puukoulun puolella. Huomaattehan myös, että koulukuljetusten ja henkilökunnan on päästävä esteettä tulemaan pihaan ja lähtemään sieltä.

 

Koulukuljetus muille kuin kyytioppilaille on mahdollista itse maksaen ja kuljettajan kanssa erikseen sopien, mikäli autossa on tilaa eikä reittiin aiheudu tästä muutosta. Oppilaiden, joille kaupunki on koulukuljetuksen osoittanut, ei ole mahdollista alkaa kulkea omalla kyydillä, ellei asiasta ole ilmoitettu liikennöitsijälle ja Sivistyspalvelukeskukseen. Kuljetusoppilaan poissaolo tulee ilmoittaa aamulla suoraan liikennöitsijälle. Puhelinnumerot autoihin löydät omasta tiedotteestaan Wilmassa.

 

 

POISSAOLOT

Oppilaan ollessa poissa koulusta oppilaan huoltaja on velvollinen ilmoittamaan poissaolon ja sen syyn ja arvioidun keston koululle heti ensimmäisenä poissaolopäivänä. Poissaolon ilmoitatte helpoiten Wilmassa poissaoloilmoituksella tai viestillä. Jos huoltaja ei ilmoita poissaolosta, luokanopettaja ottaa yhteyden kotiin heti samana päivänä. Huomaattehan, että jos lapsi osallistuu aamu- ja iltapäivätoimintaan, poissaolo pitää ilmoittaa sekä aamu- ja iltapäivätoimintaan että opettajalle sekä lapsen ollessa koulukuljetuksessa myös kuljettajalle.

 

Luvan poissaoloon myöntää luokanopettaja kolmeen päivään asti. Pidempiin poissaoloihin luvan myöntää koulunjohtaja. Lomamatkojen toivotaan ajoittuvan koulun loma-aikoihin. Ohjeen loma-anomuksen tekemiseen löydät Wilman tiedotteista.

 

TOIMINTAA JA YHTEISTYÖTÄ

Oppilaskuntatoiminta on Sastamalan kouluilla aktiivista. Oppilaskuntatoiminnan tavoitteena on herättää oppilaiden kiinnostus oman koulun kehittämistä kohtaan ja innostaa heitä vaikuttamaan, osallistumaan ja tekemään yhdessä. Oppilaskunnan ohjaavina opettajina toimivat lukuvuonna 2019-2020 Kaija-Leena Impola ja Annemari Laitinen.

 

Koulu tekee yhteistyötä seurakunnan kanssa. Evankelisluterilainen seurakunta järjestää koululla aamunavauksia, jossa voidaan laulaa myös virsi ja lausua rukous, joihin ei erikseen kehoteta osallistumaan. Seurakunnan kanssa yhteistyössä järjestämme myös joulukirkon syyslukukauden päätöspäivänä.

 

Kirjastoauto pysähtyy koululla joka tiistai. Kirjastoautovuorot on jaettu siten, että kullakin luokalla on vuoro joka toinen viikko. Oppilaan kirjastokortti kannattaa pitää koulurepussa. Huomaattehan, että kadonneen kirjastokortin uusiminen on maksullista.

 

Tyrväänkylän koulun vanhempainyhdistys tekee työtä koulun oppilaiden hyväksi järjestämällä tapahtumia ja tempauksia ja tukemalla esimerkiksi retkiä. Syksyn varainkeruusta onkin jo lähetetty Wilmassa viestiä.

 

Koulu tekee yhteistyötä myös muiden toimijoiden kanssa aina tilaisuuksien ja mahdollisuuksien mukaan. Hyviä ideoita yhteistyötahoista otetaan myös vastaan!

 

 

VÄLIPALA

Ainoastaan aamu- ja iltapäivätoimintaan osallistuvat oppilaat saavat koululla välipalan. On kuitenkin suositeltavaa, että oppilaat ottavat pitkinä koulupäivinä (kesto klo 14.05 asti tai pidempään) omia eväitä kouluun. Hyviä välipalavaihtoehtoja ovat hedelmät, kasvikset, leipä, välipalakeksit, pähkinät ja mehu. Välipalaksi eivät kelpaa esim. sipsit, karkit, limut tai karkkikeksit. Kukin luokka sopii oman opettajan kanssa päivät ja ajankohdan, jolloin välipaloja otetaan mukaan ja syödään. Välipaloja varten koululla on käytössä myös jääkaappi, jonne oppilaat voivat aamulla tuoda sellaiset välipalat, mitkä vaativat kylmäsäilytystä. Näihin välipaloihin tulee ehdottomasti laittaa oppilaan nimi.

 

 

LASTEN JA NUORTEN KULTTUURIVIIKOT

Sastamalassa järjestetään Lasten ja nuorten kulttuuriviikot syksyllä 2019 teemalla “Ympäristö”.

Kulttuuriviikot huipentuvat lauantaina 23.11.2019 Sylvään koululla Lankku- ja Omafilmi-tapahtumiin. Illan päättää Vexve-areenalla järjestettävä Sykerock.  Kulttuuriviikot vierailevat kaikkien Sastamalan koulujen 1.–9. luokilla syksyn 2019 aikana. Lapsille ja nuorille järjestetään ikäluokittain eri teemaisia työpajoja. Näistä työpajoista tiedotetaan, kun ajankohdat ja sisällöt tarkentuvat.

 

 

LUKUVUODEN NYT TIEDOSSA OLEVIA TAPAHTUMIA

 • Koulurauhan julistus 20.8.
 • 3.9. 4. lk Leirimajalla
 • 4.-5.9. 5. lk Leirimajalla
 • Yhteisöllinen opiskeluhuoltoryhmä ke 4.9. klo 8-9: ryhmään toivotaan myös huoltajien edustajaa. Ota yhteyttä Tiinaan, jos kouluhyvinvoinnin kehittäminen kiinnostaa sinua ja haluat osallistua tähän kokoukseen.
 • to 19.9. Kodin ja koulun ilta klo 17.30-19: ensin luokkakohtainen infohetki, jonka jälkeen toimintapisteitä yhteisen tekemisen merkeissä. Tervetuloa!
 • uintiviikot Huittisten uimahallissa viikoilla 40-41
 • Kouluvalokuvaus 4.10.2019
 • syysloma viikolla 42
 • 5. lk retki Pukstaaviin työpajoihin 13.11.
 • Ilmiöpohjaisen oppimisen teema ”Yritetään yhdessä!” huipentuu joulumyyjäisiin to 28.11.2019!
 • Joulukirkko 20.12.2019 Roismalan kappelilla. Koulupäivän kesto on lukujärjestyksen mukainen.
 • 6. lk:n Yrityskylä-vierailu 18.2.2020
 • Kevätjuhla 30.5.2020

 

Koulun tapahtumia ja luokkakohtaisia tutustumisretkiä tai tapahtumia tulee lisää pitkin vuotta. Niistä tiedotetaan erikseen.

 

Hyvää alkanutta kouluvuotta!

 

Terveisin, Tyrväänkylän koulun henkilökunta

 

 

 

 

 

 

Takaisin

Kirjaudu ylläpitotilaan Windows-työasematunnuksellasi Kirjaudu ylläpitotilaan etätyötunnuksellasi
Toiminnan takaa Netland AppRunner